Valper / Bumblebee - kull / Valpene
Torsdag den 19. Mai har vi vært på valpetest hos Cathrine Sallaup. Begge valpene fremstår som trygge, selvstendige med stor nysjerrighet og god lek- og kamplyst.
 
Blaidd Gwyn Bumblebee Maya (Sol) fikk følgende sluttkommentar:
Mye egenvilje, stor nysgjerrighet selvstendig, men samarbeidsviljen er bra. God på mat og konsentrasjon på mat. Hun viser ett fullt grep og skifter inn. En valp som er godt egnet til brukshundarbeid og lydighet. Ikke skru henne høyt opp i intensitet. Tenk konsentrasjon og målrettet atferd.
 
Blaidd Gwyn Bumblebee Tala (Bie) fikk følgende sluttkommentar:
Stor nysgjerrighet, trygg, har selvstendige sider - om hun ikke liker noe går hun bort med høy hale. God matdrift - gir litt fortere opp enn søsteren. Middels aktiv. Mye vilje. En god allroundhund som kan egne seg for familie, tur og aktiviviteter/trening/LP/rally 😊 (det må anmerkes at jeg vekket hun opp når det var hennes tur, så hun var litt trøtt, men hun er uansett mindre intens enn Sol 😉)
 
Jeg er veldig fornøyde med hvordan de to viser seg i nye situasjoner, frempå og med stor iver å utforske. Eneste bakdelen er at de er så tøff at de bare går sin vei om de ser noe spennende! Så jeg har begynt å gå noen turer i sele og bånd, slik at jeg har litt mer "kontroll".

Valpene

 
Tirsdag, 29.03 begynte Sarah's temperatur å falle til 36,8 grad, og der holdt den seg helt til onsdag ettermiddag! Så begynte den endelig å stige sakte men sikkert. Ca kl 3 om natten til torsdag begynte Sarah å få pressrier, men det skjedde ikke noe. Hun hadde tydelige smerter og ble veldig urolig, så mine bekymringene ble bare større og større, og jeg ringte til veterinærvakta. En uvennlig stemme henviste meg videre til neste veterinærvakt (som da er enda 40 minutt lengre bort!!!), uten å nevne noen begrunnelse for det. Å krangle med den personen nyttet jo ingenting, men mens jeg letet etter nytt nummer, så jeg fruktposen titte frem... så kl 05.05 ble det født ei stor og sterk jente. Bra med lyd fra første sekund!
 
 
 
På bildet over er prinsessen som ble født først.
 
Etter dette ble det stopp igjen...Sarah var sliten og trøtt, og ville bare sove...når riene kom i gang igjen og ei til jente ble født, var det gått hele 3 timer og 40 minutt. Men, også denne jenta var full av liv og stor og sterk.
 
 
 
Sarah med prinsesse nr 2
 
Jeg var noe usikker om det muligens var en valp igjen i magen, så jeg ringte igjen veterinæren (nå i vanlig åpningstid). Jeg ble anbefalt å bevege Sarah, kjøre en liten biltur med henne for å få igang riene igjen. Som sagt så gjort, men det skjedde ingenting. Så jeg begynte å bli i tvil om det er noe igjen i magen, og trykket og sjekket. Magen var myk og min mistanke om en valp som var glemt var visst feil. Sarah selv var avslappet og spiste og drakk godt, tok seg med utrolig kjærlighet av valpene og sov mellom slagene. Så da klarte også jeg å slappe litt mer av.
 
Dette var en fødsel jeg godt kunne vært foruten, redselen om Sarah var stor. At riene var noe svak skjønte jeg nå, når det ventes så få valper blir det ikke frigitt nok av hormoner (som valpene frigir) for å sette riene i gang. Så en fødsel med få valper er ofte vanskeligere enn med flere. Men, nå er de to prinsessene her, og vi ser frem til de neste ukene som kommer, gleder oss til turene og oppdagelsesferder vi skal gjøre i lag, før småtrollene flytter ut...  Sarah er helt oppslukt av dem og bare ser og steller og passer så godt på dem.
 
 
Kennel Blaidd Gwyn - Hvit Gjeterhund - Berger Blanc Suisse