Valper / Thunder-kull / Valpene
Blaidd Gwyn Raiden Ookami har sin egen blogg, hvor dere kan fulge ham mot veien til å bli førerhund :-) Klikk HER
 
Blaidd Gwyn Thunderstorm Freke kan dere fulge hos Frostflakes kennelen, hvor han har sin egen side under "hannhunder" Klikk HER

Valpene

Nå har Thunder-kullet rukket å bli to år! Jeg er så stolt over en og hver, alle har utviklet seg til fantastisk flotte hunder, både utenpå og inni. Røntgenresultatene ser som følgende ut
 
Blaidd Gwyn Donar (svart) - HD A/B - AD 0
Blaidd Gwyn Raiden Okami (turkis) - HD A - AD 0
Blaidd Gwyn Thunderstorm Freke (blå) - HD A - AD 0
Blaidd Gwyn Lilith Thunderbird (lilla) - HD A/C - AD 0
Blaidd Gwyn Sea'Iqa (orange) - HD A - AD 0
Blaidd Gwyn Queen Indra (rosa) - HD A - AD 0
Blaidd Gwyn Mr Lightningbolt - ingen resultat enda
 
Freke har som eneste avlagd MH enn så lenge, men jeg håper at det vil fulge flere!
Freke sin MH ser derimot meget bra ut, han har bra med mot og nysgjerrighet, ingen gjenstående redsler og en 1a på skudd.
 
Hipp hipp hurra, Thunder-kullet er ett år! Vi var så heldig å kunne feire med Donar, og også pappa Caoz var på besøk!
 
Ikke lenge til og våre "små" fyller ett år. Donar og Freke har deltatt på noen utstillinger, og det ser ut som hele gjengen har utvikklet seg bra så langt! Spennende tider er i vente, både hva som angår HD og AD røntgen men også hvordan de "små" vil være som voksen. Jeg gleder meg å fulge utvikklingen videre, og håper å kunne treffe flest mulig av de syv i løpet av det neste året!
 
Nå er gjengen nærmest seks måneder gammel. Jeg er utrolig glad for at jeg får fulge utvikklingen til en og hver, pluss at jeg fikk besøke Keyla i Desember, og har møtt Donar både i Desember og Januar :-) Det er en utrolig følelse å se "sine" små igjen, se hvordan dem har vokst både i kroppen og sinnet. Okami er full i gang med å bli forberedt på førerhundutdanningen, og hans eiere gjør en utrolig bra jobb med han. Okami har fått sin egen blogg, som man kan fulge HER  Både Hilja, Keyla, Hugin og Freke har deltatt på valpekurs, Frost skal starte i disse dagene med sitt. Donar har deltatt på sitt første valpeshow, og har gjort det så bra, han fikk en meget godt kritikk, og mitt hjerte gledet selvsagd fulgende kommentar mest: "Utmerket barnslig temperament". Donar har vist seg glad og åpen, og jeg tror det finnes ikke noe styggt i denne gutten! Jeg ønsker å takke alle Thunder-valp foreldre for deres innsats, jeg gleder meg til å fulge på fortsettelsen av reisen til en og hver, og håper å se mangen av dere i 2015!
Det er født tre tisper og fire hanner den 25.07.2014!
 
Guttene er merket med Blå (Freke), Turkis (Okami), Grå (Hugin) og Svart (Donar) bånd.
Jentene er merket med Lilla (Hilja), Rosa (Keyla) og Oransje (Frost) bånd.
 
Valpene har gjennomgått en valpetest ved 49 dagers alder. Testlederen var Cathrine Sallaup (Doglife Hundesenter, Kennel XO), og hun beskrev kullet som fulgende:

Valpetest av Hvite Gjeterhund valper fra kennel Blaidd Gwyn

7 valper ble testet. 3 tisper og 4 hannhunder.
Et veldig jevnt og godt kull. Alle valpene viste seg trygge i et nytt og fremmed miljø. Alle valpene kom direkte bort til tester og er sosialt trygge. Alle valpene viser gode evner for samarbeid og er trygg på lyd. De løser alle sammen utfordringene i testen med god selvstendighet og nysgjerrighet. Valpene fremstår som godt sosialisert og godt preget av oppdretter. Alle er trygge ved håndtering. Alle valpene anses med riktig trening å kunne bli gode familiehunder og gode bruks/lydighetshunder.
Cathrine Sallaup


Kennel Blaidd Gwyn - Hvit Gjeterhund - Berger Blanc Suisse