Om meg

Født i 1975 og oppvokst i Tyskland, Kreis Warendorf. Flyttet til Norge i midten av 2004. Utdannet Industriekauffrau (Tyskland) og hovslager (Norge). Instruktørutdanning hos Doglife hundetjenester (ferdig April 2016). Instruktør hos Doglife hundetjenester.
 
Kurset innenfor lederskap, bevegelsesanalyse for hest, Dr.Bowker Seminar, bruk av hest i psykiatrien og for sosial vanskeligstilte (Hest og Helse), horsemanship (deltok på kurs bl.a. med Bryan McVicar), Straightness Training (Marijke DeJong) og positiv trening med hund (Tyskland). Sertifisert gjennom EAGALA (Equine Assisted Growth and Learning Associaton).
 
Engasjementskurs (x2), IPO-sporkurs, kurs i rundering, Rally-lydighetskurs og flere konkurranselydighetskurs hos Doglife Hundesenter. Konkurranselydighetskurs med Maren Teien Desember 2015, Beast Mode Engaged clinic med Maren Teien og Jørgen Rørvik Juni 2016.

Under vuggen lo allerede en hund, den svarte puddelen "Mohrle". Han voktet over meg og var en uvurderlig venn. Den første egne hunden ble en Rhodesian Ridgeback, som dessverre dødte altfor tidlig pga sykdom. Jeg var også fôrvert for en Golden Retriever som ble etter ett års opphold videreutdannet til førerhund. I den tiden lærte jeg mye om hundetrening, og ga etterhvert også timer i lydighet selv. De neste år var jeg aktiv innen dyrebeskyttelsen, og stillte med krisehjem for mangen problemhunder (både aggresjon og angst). Det flyttet to Langhår Collie tisper inn og dem ble både vist på utstillinger rundt omkring i Europa samt trent i lydighet. I Norge kom Collien Chico til flokken, som var en omplasseringshund. Ettersom Colliedamene gikk over regnbuebroen kom Jolie til vår familie, en hvit gjeterhund. Og veldig fort var klar, EN Hvit Gjeterhund er ikke "nok", så flyttet også Troll og Sarah inn, to til vidunderlige Hvite Gjeterhunder. Dessverre er livet ikke alltid rettferdig, og så forlot oss både Jolie og Troll altfor tidlig. Bindi fra Danmark kom til oss Januar 2014, og med henne får jeg prøvd meg både i bruks og lydighet! Juli 2014 kom vårt første kull Hvite Gjeterhunder til verden, og vi gleder oss til flere kull etterhvert. Vårt mål er å avle Hvite Gjeterhunder med "brain & beauty", som kan brukes allsidig, samt at de utgjør fantastiske familiehunder. Hundene er og skal være menneskets beste venn (kanskje i lag med hesten?), men vi som mennesker skal omvendt også være hundenes beste venn, og behandle dem deretter. 
 
Vi holder til i Sør-Trøndelag, nærmere sagt midt imellom Trondheim og Røros. Her har vi fantastisk natur tilgjengelig, som vi bruker hver dag, samt at vi er i såvel Trondheim, Røros og Oppdal innen ca en times kjøretid.
 
Kennel Blaidd Gwyn - Hvit Gjeterhund - Berger Blanc Suisse