Valper / Thunder-kull
MOR
 
Sarah
Heyoka du Domaine des Collines Blanches
(Import Frankrike)
 
60 cm
 
HD B (fri)
 
AD A (fri)
 
MDR1 +/+
 
DM N/DM
 
gjennomført MH
 
Utstilling: BOB, CK, CERT
 

Thunder-kull

Valpene har blitt valpetestet ved 49 dager. Testlederen har vært Cathrine Sallaup (Doglife Hundesenter, Kennel XO), og hun beskrev kullet som fulgende:
 
Valpetest av Hvite Gjeterhund valper fra kennel Blaidd Gwyn
 
7 valper ble testet. 3 tisper og 4 hannhunder.
Et veldig jevnt og godt kull. Alle valpene viste seg trygge i et nytt og fremmed miljø. Alle valpene kom direkte bort til tester og er sosialt trygge. Alle valpene viser gode evner for samarbeid og er trygg på lyd. De løser alle sammen utfordringene i testen med god selvstendighet og nysgjerrighet. Valpene fremstår som godt sosialisert og godt preget av oppdretter. Alle er trygge ved håndtering. Alle valpene anses med riktig trening å kunne bli gode familiehunder og gode bruks/lydighetshunder.
Cathrine Sallaup
 
 
Caoz og Sarah!
 
 
Etter å ha vært på kjærlighetstur til Kristiansand i slutten av Mai (22.-26.), kan vi nå si at vi venter valper i slutten av Juli (rundt den 23. Juli). Ved siden av å ha vist alle "typiske" tegn til drektighet, begynner magen å vokse betydelig nå!
 
Selv om det var "første gangen" for både Sarah og Caoz, har dem to ordnet opp selv, og vi hadde tre vellykkede paringer. Det trengtes kun hjelp under hengetiden, for å unngå mulige skader.
 
Sarah er importert fra Frankrike. Hun har helt ubrukte blodslinjer her i Norge. Caoz er importert fra Danmark, og har også en meget interessant stamtavle. Valpenes stamtavle kan du se HER. Valpene har en IAK (Inavlskoeffisient) av 0% på seks generasjoner (noe som er svært bra!).
 
 
Jeg har møtt Caoz flere ganger, og han er en utrolig sosial, leken og flott hund.  Han blir trent i både lydighet og IPO, samt at han har gått ett kurs i Agility. Vi venter spent på de første "resultatene"/tittler innen de grenene ;-) Caoz's bror Click bor også i Norge, og står under utdanning til redningshund innenfor NRH. Hans søster Cippe har blitt hos oppdretteren dems i Danmark, og konkurrerer innen gjeting - både på sau og løpeender.
 
Caoz er en av få Hvite Gjetere i Norge som har avlagd FA (Funksjonsanalyse) med bestått. Men han "besto" ikke bare, nei, han besto med glans :-D Han har vist ett usedvanlig bra gemytt, og gode reaksjoner på de momentene som er i testen. Dette er noe å være stolt over!
 
Caoz har også bestått ferdselsprøven og kan smykke seg med tittelen BH!
 
Nå venter vi i spenning til de siste ukene/dagene i drektigheten går...og hvor mangen små samt hvilket kjønn Sarah vil føde.
 
 
 
FAR
 
Caoz
Vi'ka Caoz
(Import Danmark)
 
Titler: BH (Ferdselsprøve)
          NUCH (Norsk Utstillings
          Champion)
          SL3, IPO1
 
66 cm
 
HD B (fri)
 
AD A (fri)
 
MDR1 +/+
 
DM N/N
 
bestått FA
 
Utstilling: BIM, CK, CERT
 
Kennel Blaidd Gwyn - Hvit Gjeterhund - Berger Blanc Suisse