Valper / Thunder-kull / Drektighet

Drektighet

Dag 64
Sarah har hatt ett temperaturfall ned til 37,2 i går formiddag, men det steg innen få timer opp til vanlig temperatur igjen (38). Så dette var en falsk alarm, selv om vi satt oppe nærmest hele natten. Sarah jobbet med å grave seg en "rede" og vandret litt rundt, før hun så sovnet søtt halv fem om morgenen ;-) I dag er hennes temperatur enda lavere (37), og temperaturen har holdt seg nede over hele dagen, den begynner så smått å stige nå i kveld. Hun ville ikke ha mat i hele dag heller. Når vi går ut, vil hun helst finne seg ei hule, hun vandrer rundt (i bånd siden jeg ikke vil ta sjanser) på jakt etter ett fint utested å føde ;-) Så vi får se om det blir valper i løpet av natten eller i morgen!
 
Hun er nå en dag "over" regnet fra første parringsdatoen, og en dag "før" den "perfekte" fødedatoen regnet etter siste parringen.
 
Dag 62
Vi venter i spenning ;-)
 
 
Dag 60
Nå kan valpene komme...men Sarah viser enda ingen tegn at det starter snart! Hun er ved god appetitt, temperaturdroppet har ikke skjedd enda, og hun er fremdeles sin blide, gode jeg. Sarah er med på små turer, men hun vil ikke gå langt ifra huset lenger. Nå kan man føle veldig tydelig de små i magen, og man kjenner både hoder og rygger samt små poter når dem spenner fra innsiden! 
 
Sarah har nå tydelige rier, som "sender" valpene i rett fødeposisjon, så kroppen hennes holder på med å forberede seg på fødselen.
Men hun har fremdeles bra energi og springer og leker i hagen ;-)
 
Dag 55
Drektigheten nærmer seg slutten, og jeg tror Sarah begynner å bli glad for å få de små ut av magen! Vi kan se bevegelsene av de små i magen hennes, og til tider er det skikkelig "liv" inni der. Følelsen må være litt merkelig for Sarah, for når det er helt vilt, så begynner hun å "biteklø" seg på magen, eller klør seg med bakfoten der ;-) Endelig er temperaturene ute gått ned, så Sarah har fått tilbake litt mer energi, og springer igjen etter ballen osv. Men selvsagt er det veldig tung for henne nå, og hun får bestemme selv hvor mye av aktivitet hun orker.
 
Sarah (til venstre) i samtale med sin venninne Leija. Det er utrolig flott å se samspillet mellom hundene, dem tar veldig hensyn til Sarah som er drektig, og viser henne stor respekt!
 
Nå er det to dager igjen før valpene har "lov" til å komme (valper under 57 dager drektighet er mest ikke levedyktig), men jeg håper Sarah holder ut litt til. Det blir nå temperaturmåling tre ganger om dagen, for å kunne se når temperaturen dropper. Sarah har allerede melk i pattene, så hun forbereder seg for fullt på fødselen!
 
Og mens Sarah's mage bare vokser, koser seg den vordende far Caoz hjemme i Kristiansand ;-)
 
Dag 50
Sarah veier nå 36,8 kg og har en mageomkrets på 82 cm! 
 
Det er nå ei uke igjen før valpene - teoretisk - kan komme på verden, men ønskeligt er det selvsagt at Sarah går ut de fulle 63 dager.
 
Sarah er fremdeles med på turene, men dem er selvsagd ikke mer så lang, og vi tilpasser oss hennes tempo. Magen begynner også å fylle seg, så hun får flere små måltider om dagen. Hennes appetitt er fremdeles mer enn bra, og hun har veldig lyst å stjele maten også fra Bindi og Cody ;-)
 
 
 
 
Dag 45
Sarah viser frem den runde magen sin ;-)
 
Greit å avkjøle seg litt..men det er ikke lenger så lett å hoppe elegant ut og inn i bassenget :-D
 
Sarah har meget god appetitt (man må faktisk passe fingrene sine for denne krokodillen... ) Hun er fremdeles med på tur (som vi har lagd til natten pga usedvanlig høy temperatur og høy luftfuktighet), men det går mye mer sakte enn før, hun holder seg stort sett ved siden av meg.
 
Dag 40
Sarah i sitt rette element...det er fremdeles veldig varmt om dagene, så det er greit å ta seg en tur til vannet :-) Sarah er fremdeles den som svømmer og henter ut pinner og diverse, mens resten står i vannkanten og venter på at hun kommer med "skatten"!
Kaster seg rundt etter pinnen :-D
 
Sarah veier nå 34,2 kg og har en mageomkrets fra 78 cm! Hun spiser mer enn godt og er ivrig med på tur, enn om hun ikke springer lenger full fart, men traver heller. Hun vil ikke lenger leke med de andre, og passer på sin lille mage. Vi har begynt med å måle temperaturen hennes en gang for dagen, for å finne ut hva som er "normalen" hennes. Slik klarer vi bedre å se når temperaturdroppet skjer, som indikerer at fødselen starter innen noen timer til ett døgn. Fra og med dag 55 vil vi måle temperatur tre ganger om dagen.
 
Dag 35
Sarah har vært veldig kvalm de siste dagene, og nektet å spise stort. Hun ser rett og slett ut som om hun synes fôret er "ekkel"...om det nå er v&h eller tørrfôr. Mangen tisper viser kvalme rundt dag 35, for nå fester seg embryonene. Så den kvalmen er ett "bra" tegn!
 
Sarah veier nå 32,6 kg og har en mageomkrets fra 68 cm.
 
Dag 20
 Det er fremdeles lite å merke fra drektigheten, Sarah har kanskje blitt litt roligere og enda mer kosen og klengete enn hun pleier å være :-) Mageomkretsen begynner å øke så smått. Den er nå ved ca 67 cm.
 
Dag 12
Sarah har nå en mageomkrets fra 65 cm. Det er ikke stort å merke fra drektigheten, hun er ved god appetitt og elsker våre turer.
 
Dag 4
Ett siste bad før avreise fra Kristiansand. Tror både to- og firbente hadde en virkelig flott tid sammen, og det var gøy å se hvor sosial og tolerant våres Hvite er. Fort ble to flokker til en, og hundene trivdes meget bra i lag. Linda og Pål har vært utrolig gjestfrie, ett stort takk til dem for at vi fikk kost og logi pluss hyggelig selskap! Thea hadde ikke lyst å dra, hun syntes at vi godt kunne bli boendes der i bobilen, slik at vi kan være med Linda hver dag ;-)
 
Sarah veier 30,6 kg. Nå begynner en spennende tid...å vente på om hun er drektig...
 
 
 
Kennel Blaidd Gwyn - Hvit Gjeterhund - Berger Blanc Suisse